Construirea unui camin de batrani, asfaltarea a doua drumuri, dar si reabilitarea caminelor culturale din Draghia si Baba au fost incluse intr-un plan de dezvoltare realizat de Primaria Coroieni. Proiectul presupune o cheltuiala de 2,5 milioane de euro, pe care administratia si-a asigurat-o din fonduri europene. 

Aflata la periferia Maramuresului, comuna Coroieni a ramas in urma cu modernizarile, interesul autoritatilor judetene pentru investitii in aceasta zona fiind extrem de scazut. In conditiile date, alesii din zona s-au agatat de proiectele cu finantare externa, sperand ca vor reusi sa scape din izolarea in care se afla. 

”Este vorba de doua drumuri, asfaltare, respectiv drumul la manastirea «Sfantul Ilie» si drumul la biserica in Valenii Lapusului, apoi reabilitarea a doua camine culturale in Draghia si Baba – aici chiar si extindere – si un camin de batrani, de circa 50 de locuri, in Coroieni, unde batranii sa convietuiasca dupa ce ajung fara intretinere sau neputinciosi”, a explicat primarul comunei Coroieni, Gavril Ropan. 

Proiectul ce priveste deschiderea unui centru de varstnici in zona Lapusului se afla in faza de achizitie publica, iar in cel mai scurt timp, se va face licitatia. Primarul comunei sustine ca procedura este foarte greoaie, iar intarzieri apar din cauza ca de intocmirea tuturor hartiilor se ocupa un singur angajat.

”E un proiect pentru care trebuie sa ma lupt ca sa il implementez, pentru ca la nivelul rural nu exista compartimente specializate comparativ cu nivelul urban, si atunci toate aceste probleme raman in sarcina primarului si a unui salariat sau doi. In cazul nostru, toate raman in sarcina mea si mai am un salariat cu care pot sa rezolv problema implementarii proiectului”, a aratat Gavril Ropan. 

Un alt proiect care este in derulare in comuna Coroieni vizeaza integrarea comunitatii de romi din Ponorata. Un grup de francezi care s-a decis sa colaboreze cu primaria Coroieni in acest sens a facut o vizita in comunitatea de romi in urma cu cateva saptamani, urmand ca, impreuna cu autoritatile locale, sa puna la cale un plan pentru a-i tine pe romi acasa. 

No Comment

Comments are closed.